Erika Wamsteker - psycholoog en diëtist

Als psycholoog en diëtist ben ik gespecialiseerd in de behandeling van eet- en gewichtsproblemen. Na mijn opleiding Voeding en Diëtetiek heb ik psychologie gestudeerd. In het kader van mijn opleiding heb ik onderzoek gedaan naar eetgedrag van mensen met obesitas.

Ik heb gewerkt in verschillende Academische Ziekenhuizen in Nijmegen, Utrecht, Rotterdam en in Maastricht. Na mijn psychologiestudie ben ik teamleider geworden bij Centrum Eetstoornissen Ursula in Leidschendam en heb ik gewerkt als psycholoog bij Psychologenpraktijk Geerets & Kuypers in Utrecht.

In 2013 ben ik verhuisd van Rotterdam naar Maastricht en ben ik met mijn praktijk gestart. Daarnaast heb ik 5 jaar gewerkt als teamleider van de POH GGZ bij huisartsenorganisatie ZIO. Vanuit deze functie heb ik met bijna alle huisartsen in Maastricht en Heuvelland samengewerkt.

Van november 2018 tot oktober 2021 ben ik, naast mijn praktijk, werkzaam geweest in het Maastricht Universitair Medisch Centrum (MUMC) als projectleider van het project Your Coach Next Door, een netwerkaanpak voor kinderen en gezinnen met overgewicht en obesitas.

In juni 2021 heb ik de post-HBO opleiding tot Coach Motiverende Gespreksvoering afgerond aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. In juli 2023 heb ik de basiscursus Acceptance and Commitment Therapy (ACT) afgerond bij Act in Actie.

Sinds oktober 2021 ben ik bestuurslid van de Nederlandse Academie voor Eetstoornissen (NAE). Sinds mei 2022 zit ik in de programmaraad van Eetstoornissen Netwerk.

 

Opleiding en registraties

Psycholoog (Klinische en Gezondheidspsychologie)

PSYCHOLOOG NIP (erkenning van het Nederlands Instituut voor Psychologen)

HBO Voeding en Diëtetiek (diëtist)

Trainer ‘Mindful Eating’

Coach Motiverende Gespreksvoering

ACT basiscursus

 

Kwaliteitsregister Paramedici logo