Erika Wamsteker - psycholoog en diëtist

Als psycholoog en diëtist ben ik gespecialiseerd in de behandeling van eet- en gewichtsproblemen. Na mijn opleiding Voeding en Diëtetiek heb ik psychologie gestudeerd. In het kader van mijn opleiding heb ik wetenschappelijk onderzoek gedaan naar eetgedrag van mensen met obesitas.

Ik heb gewerkt in verschillende Academische Ziekenhuizen in Nijmegen, Utrecht, Rotterdam en in Maastricht. Na mijn psychologiestudie ben ik teamleider geworden bij Centrum Eetstoornissen Ursula in Leidschendam en heb ik gewerkt als psycholoog bij Psychologenpraktijk Geerets & Kuypers in Utrecht.

In 2013 ben ik verhuisd van Rotterdam naar Maastricht en ben ik met mijn praktijk gestart. Daarnaast heb ik 5 jaar gewerkt als teamleider van de POH GGZ bij huisartsenorganisatie ZIO. Vanuit deze functie heb ik met bijna alle huisartsen in Maastricht en Heuvelland samengewerkt.

Vanaf november 2018 tot oktober 2021 ben ik, naast mijn praktijk, werkzaam geweest in het Maastricht Universitair Medisch Centrum (MUMC) als projectleider van het project Your Coach Next Door. Dit betreft de behandeling van kinderen en gezinnen met overgewicht/obesitas, waarbij een centrale zorgverlener wordt ingezet in het netwerk van behandelaren in de wijk. Dit project is ontwikkeld naar het voorbeeld van COACH, het behandelcentrum voor kinderen met een ernstige vorm van obesitas en is ontstaan uit een samenwerkingsverband tussen het MUMC, ZIO, GGD Zuid-Limburg en de Gemeente Maastricht. Momenteel ben ik als docent nog verbonden aan de Stichting Your Coach Next Door.

In juni 2021 heb ik de opleiding tot Coach Motiverende Gespreksvoering aan de Hogeschool Arnhem en Nijmegen afgerond. Ik ben in overleg beschikbaar voor het bieden van trainingen/workshops Motiverende Gespreksvoering in de zorg en de begeleiding van intervisies.

Opleiding en registraties

Psycholoog (Klinische en Gezondheidspsychologie)

PSYCHOLOOG NIP (erkenning van het Nederlands Instituut voor Psychologen)

HBO Voeding en Diëtetiek (diëtist)

Geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici (reg.nr. 89902125889)

Trainer ‘Mindful Eating’

Coach Motiverende Gespreksvoering

 

Kwaliteitsregister Paramedici logo                           Psycholoog NIP