Cognitieve gedragstherapie (CGT)

In mijn behandeling maak ik onder andere gebruik van technieken uit de cognitieve gedragstherapie (CGT). Dit betreft een combinatie van cognitieve therapie en gedragstherapie. Cognitieve gedragstherapie pakt het gedrag én de negatieve gedachten aan die de problemen in stand houden. Het is onder meer effectief bij angsten, depressie en eetstoornissen.

Voedingsadvies

Indien gewenst maak ik een persoonlijk voedingsadvies voor je. Dit is geen strikt dieetlijstje, maar een voorbeeld van een gezonde voeding, passend bij je lengte, gewicht, leeftijd en activiteitenpatroon. Hierbij houd ik rekening met je eetgewoonten en de besproken doelstellingen in de behandeling.

Mindfulness en eetgedrag

Wil je leren om meer met aandacht en naar behoefte te eten dan kan ik je daarbij begeleiden. Met aandachtgerichte oefeningen leer je het eten niet meer als automatische handeling te zien, maar ontdek je dat je bewuste keuzes kunt maken in je eetgedrag en leefstijl. Je leert beter om te gaan met gevoelens en ongemakken waardoor het eten niet meer gebruikt hoeft te worden als vlucht, troost of tijdverdrijf. Het doel van de oefeningen is om een meer gezonde relatie met jezelf en met eten te ontwikkelen.